ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα, αλλά και στη Βαλκανική, η οποία πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Μοτοσικλέτας και Αυτοκινήτου μέχρι του επιπέδου Φόρμουλα 3000. Το Αυτοκινητοδρόμιο βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης των Σερρών εντός ιδιόκτητου δημοτικού χώρου έκτασης 1.000 στρεμμάτων. Οι χώροι του αυτοκινητοδρομίου καταλαμβάνουν έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο λειτουργούν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και κλειστού γυμναστηρίου. Επίσης σε όμορο ειδικά διαμορφωμένο χώρο λειτουργεί πίστα αγώνων καρτ, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται κυρίως από το βορειοανατολικό τμήμα του μέσω υπόγειας διάβασης. Σημειώνεται ότι υπάρχουν άλλες 10 προσβάσεις-περιμετρικά του αυτοκινητοδρομίου-για την επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο και για τη διέλευση θεατών και οχημάτων.

Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 3.186 μέτρα και το συνολικό εμβαδόν που περικλείει είναι 195 στρέμματα περίπου.

Στο εσωτερικό της πίστας είναι εγκατεστημένος ο χώρος στάθμευσης και προετοιμασίας των αγωνιζομένων. Καταλαμβάνει έκταση 4.900τ.μ. και η προσέγγισή του γίνεται μέσω της υπόγειας διάβασης, η οποία βρίσκεται στο ύψος περίπου της εκκίνησης στην ευθυγραμμία.

 

autokinitodromio 3 autokinitodromio 1