Το Χ.K.Λαιλιά απέχει 26 χλμ από τις Σέρρες και 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Eίναι ένα ψηλό δάσος οξυάς και δασικής πεύκης με έκταση 33.000 στρεμμάτων, ένας μοναδικός παράδεισος κοντά στην πόλη των Σερρών (25χιλ.), συνδεδεμένος με χίλιες παραδόσεις και ιστορίες.
Oρεινό σύμπλεγμα , με ψηλότερη κορυφή τα 1850 μ. (Aλή Mπαμπάς), με δασοκάλυψη 83% και με οδικό δίκτυο 110 χιλ. Βρίσκεται σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, διαθέτει 2 αναβατήρες, 1 πίστα 1200μ, 1 babylift και πίστα αρχαρίων, σαλέ με εστιατόριο, καφετέρια, σχολές ski και snowboard, καταστήματα ενοικίασης ski και snowmobiles, καταφύγιο στα 1500 μέτρα με δυνατότητα διανυκτέρευσης. Διαθέτει, επίσης, πίστα φωτιζόμενη, κατάλληλη για νυχτερινό σκι.
Το Καταφύγιο του Λαϊλιά βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στο Δάσος του Λαϊλιά (όρος Βροντούς) στη θέση Ολυμπία, στα 1500μ υψόμετρο. Απέχει μόλις 3 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο.Το μεγάλο πέτρινο τζάκι στο κεντρικό ζεστό καθιστικό του καταφυγίου, προσδίδει θαλπωρή και χαλάρωση τις κρύες και χιονισμένες μέρες του χειμώνα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δύο μεγάλα μπαλκόνια-ταράτσες με θέα το πράσινο του βουνού διαμορφώνονται ειδικά ως χώρος αναψυχής για τους διαμένοντες ή τους επισκέπτες. H θέα μέσα στο δάσος οξυάς και έλατου, είναι μοναδική. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί σαλέ με εστιατόριο, αναψυκτήριο και κοιτώνες, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης.

Χιονοδρομικό-Κέντρο-Λαϊλιά 2 Χιονοδρομικό-Κέντρο-Λαϊλιά Καταφύγιο 4